Cum arată noul Huawei Mate 20 și ce inovatii va aduce?

Mult așteptata lansare a flagship-ului de top Huawei se apropie și conform numeroaselor surse din mediul online putem să ne facem deja o idee despre invoatia pe care o va aduce pe piața smartphone-urilor acest device. Noutatea constă în primul chipset de 7nm din lume, Kirin 980, iar Huawei Mate 20 este primul smartphone alimentat de acesta.

Așa cum ne-am obișnuit deja, prin prisma lansărilor anterioare a device-urilor Mate, seria Mate 20 va consta din Mate 20, Mate 20 Pro, mai mult ca sigur un Mate 20 Porsche Design, un posibil phablet de gaming Mate 20X și Mate 20 Lite – varianta mai ieftină a seriei (Mate 20 Lite este alimentat de chipset-ul Kirin 710 de 12 nm și comercializat deja pe piață).

Pe lângă chipset-ul Kirin 980, Huawei Mate 20 vine în versiuni cu 6GB de RAM și 128GB spațiu de stocare internă și 8GB de RAM cu 256 sau 512GB memorie pentru stocarea internă. Display-ul este generos de 6.39 inch, cu crestătura bineînțeles și rezoluție 1440×3120 px. Pentru selfie Mate 20 găzduiește o cameră de 24 MP dar și un modul laser IR pentru deblocarea facială, care este mult mai sigur.

Modulul camerei principale, de pe spatele telefonului, constă dintr-un ansamblu de 3 senzori de 40 MP + 20 MP + 8 MP. Principalul senzor de 40 MP are diafragmă f/1.8 și combină patru pixeli într-unul pentru o calitate mai bună. Camera de 20 MP este un telefoto cu diafragmă, f/2.4 iar senzorul de 8 MP este pentru unghiuri ultra-late. Acest ansamblu de camere permite un zoom optic de 5x, precum și fotografii “ultra-macro” realizate de la o distanță de doar 2.5 cm. Două NPU-uri au grijă să analizeze conținutul imaginii și să optimizeze setările în consecință, inclusiv pentru imagini realizate în lumină slabă.

O altă inovație constă în realizarea propriul format de card de memorie Nano de pe Mate 20 Pro, care nu are suport pentru microSD standard. Cardurile Nano, la fel de rapide ca și cardurile microSD, sunt oferite în capacități de până la 256 GB dar la dimensiunea unui nano SIM.

Bateria ce alimentează Mate 20 Pro este de 4200 mAh, cu încărcător de 40 W, însă pe lângă încărcarea standard, adițional, telefonul acceptă și încărcarea wireless, adică fără fir. Cele patru variante de culoare pentru device sunt – culoarea amurgului “twilight”, negru, albastru și verde. Construcția noului flagship este solidă, phablet-ul este rezistent la apă și praf (certificare IP68), cu o greutate de 189g și grosime de 8.6 mm. Sistemul de operare pe care rulează Mate 20 este Android 9 Pie cu personalizarile specifice interfetie Huawei, EMUI 9.0. Din punct de vedere al conectivității avem dual-band Wi-Fi, Bluetooth 5.0, NFC și un mod LTE foarte rapid.

LASĂ UN COMENTARIU