Așa cum cei de la Huawei ne-au obișnuit, fiecare flagship de top, fie că este vorba despre seria P sau Mate, a fost însoțit de versiunea mai ieftină că preț, Lite, care să-l completeze și care întotdeauna s-a ridicat la nivelul așteptărilor utilizatorilor. Și, tinând cont de specificațiile noului Mate 10 Lite, nu putem spune decât că acest device mid-range este cel mai reușit din această gama, a producătorului Huawei. Cu un ecran lat de tip „Full View”, o construcție metalică, camera duală atât pe partea din spate cât și pe cea frontală, dar și bateria de mare capacitate nici nu am crede că este vorba despre un model Lite.

Fața lui Mate 10 Lite, este în cea mai mare parte un display, o caracteristică specifică telefoanelor din ultima vreme, iar ecranul de 5,9 inch IPS LCD de rezoluție 1080p (cu un aspect ratio de 18:9) nu poate decât să ne bucure, întru-cât device-ul este capabil să ne ofere o experiență multimedia imersiva. Sticla ce acoperă display-ul are un finisaj 2,5D și conferă lui Mate 10 Lite o frumusețe aparte. Spatele este plat, străbătut în partea superioară și inferioară de liniile antenei, poate puțin prea proeminente, însă acest lucru nu afectează elegantă telefonului. În centrul liniei antenei din partea superioară, este montat bliț-ul LED, iar sub acesta observăm ansamblul de camere duale, puțin bombat, urmat de senzorul de scanare amprentă; un senzor impresionant de rapid cu funcție always-on. Așadar este suficient doar să îl atingeți și va debloca telefonul chiar și din standby mode.

Huawei Mate 10 Lite este alimentat de chipset-ul Kirin 659, cu Procesor octa-core, alcătuit din opt nuclee de tip Cortex A53; patru nuclee pentru procesele sofisticate, ce lucrează la o frecvența de 2,36 GHz și patru nuclee pentru sarcini mai puțin consumatoare de energie, la o frecvența de 1,7 Ghz. GPU-ul responsabil de grafică este un dual-core Mali-T830, iar device-ul vine echipat cu 4 GB de RAM și 64 de GB pentru stocare, cu posibilitate de extindere printr-un slot micro SD.

Smartphone-ul Huawei Mate 10 Lite are un sistem de camere duale atât pe față cât și pe spate fiind primul device din lume de acest fel. Însă, doar două dintre acestea fac efectiv fotografii, celelalte două fiind senzori de adâncime destinate efectului de blur din fundal. Camera principala de pe spate este de 16MP, cu lentile f/2,2, auto-focus pentru detectarea fazelor, plus senzorul de 2MP pentru informațiile de adâncime și LED-ul blitz singular. Camera de selfie, din față, este de 13MP, cu obiectiv f/2,0, plus senzorul de 2 MP pentru datele de adâncime. Modul portret cu și fără înfrumusețare, este disponibil pentru ambele setup-uri de camere, în timp ce modul de diafragmă variabilă funcționează doar pentru camera principala. Interfața camerei este similară cu cea de la Huawei P10 și Mate 10, iar meniul principal conține toate modurile de fotografiere disponibile: Photo, HDR, Panorama, Pro, Beauty, Light Painting, plus altele. Huawei Mate 10 Lite poate înregistra video la rezoluție 1080p și 30fps, în format MP4 cu un bitrate de 17Mbps. Audio-ul este capturat la o viteză bună de 192kbps (48kHz), în mod stereo, bineînțeles.

Huawei Mate 10 Lite rulează versiunea de EMUI 5.1, bazată pe Android 7.0 Nougat și cu suport pentru numeroase teme. Versiunea mai nouă de EMUI 8 cu Android Oreo, este în momentul de față disponibilă doar pentru modelele de Mate 10. Telefonul este alimentat de o baterie sigilată în corpul device-ului de 3340mAh, capabilă să se încarce complet în aproximativ două ore și jumătate.

În concluzie, putem spune că Mate 10 Lite nu dezamăgește, întru-cât împrumută multe lucruri bune de la flagship-ul Mate 10, în ceea ce privește ecranul, experiență imagistică, bateria generoasă și un design foarte apropiat de a lui Mate 10, toate la un preț rezonabil și corect pentru performanțele care le oferă.

Specificații de baza Huawei Mate 10 Lite:

  • Corp: din metal, display cu protecție din sticlă;
  • Ecran: 5,9 inch IPS LCD, rezoluție 1080 x 2160 px, denistate pixeli 409ppi;
  • Camera principala (spate): 16MP + 2MP Dual-camera cu Autofocus de detecție a fazelor, deschidere f/2,2; blitz LED; Captură video 1080p la 30 fps;
  • Camera de selfie (față): 13MP + 2MP Dual-camera, deschidere f/2,0; captură video 1080p la 30fps;
  • Chipset: 16nm Kirin 659, octa-core CPU (4xCortex-A53 la 2.36GHz + 4xCortex-A53 la 1.7GHz), GPU dual-core Mali-T830;
  • Memorie: 4GB de RAM, 64GB de stocare internă; slot microSD (hybrid);
  • OS: Android 7.0 Nougat cu Huawei EMUI 5.1;
  • Baterie: 3340mAh Li-Po (sigilată);
  • Conectivitate: Dual-SIM; LTE-A (Cat.6 300/50Mbps); microUSB; Wi-Fi b/g/n; GPS/GLONASS; Bluetooth 4.2
  • Diverse: senzor de scanare amprentă, montat pe spate.
Share This