Chipseturi Qualcomm Snapdragon 845 pe PC-uri cu Windows 10, în 2018 !

La Summit-ul anual al tehnologiei Snapdragon de săptămâna trecută, cei de la Qualcomm au făcut o serie de anunțuri majore, unde au dezvăluit și primele două PC-uri ce rulează Windows 10 și sunt alimentate de Snapdragon 835 (HP Envy x2 și ASUS NovaGo), dar au prezentat și următoarea generație a acestui chipset, Snapdragon 845. Qualcomm a ales să echipeze PC-urile cu procesoare Snapdragon 835 în prima jumătate a anului viitor și nu Snapdragon 845, deoarece este soluția testată în cazul tehnologiei ARM (Procesorul de tip ARM face parte din familia de procesoare bazate pe arhitectura RISC – „reduced instruction set computer – computer cu seturi de instrucțiuni reduse” – dezvoltată de Advanced RISC Machines – ARM).

PC-urile echipate cu Snapdragon 845 sunt așteptate să sosească pe piață în a două jumătate a anului 2018. Ce trebuie știut însă, este că chipset-urile Snapdragon 835, folosite pe PC-uri, sunt diferite de cele care se regăsesc în telefoanele inteligente, cu Android. În momentul de față Qualcomm, nu a anunțat o versiune Snapdragon 845 Mobile PC Platform, iar cerințele Windows legate de acest tip de procesoare, listează doar Snapdragon 835 că fiind compatibil cu OS-ul de la Microsoft.

Avantajul tehnologiei oferite de PC-urile ARM este durata de viață a bateriei. Arhitectura big.LITTLE a ARM înseamnă că un chipset poate conține un număr de nuclee puternice și nuclee mai puțin puternice, de eficientă. Nucleele de eficientă sunt folosite pentru a face față sarcinilor de background, cum ar fi sincronizarea serviciilor, în timp ce device-ul este în sleep mode, lucru care permite o funcționare mai bună a bateriei în standby.

Lasă un comentariu