Senzorul de scanare amprentă încorporat în ecran, montat pe telefoane din 2018!

Cei de la Synaptics au anunțat senzorul de scanare amprentă in-display încă de la sfârșitul anului 2016 și iată că o versiune updatată a acestuia a fost făcută publică de curând. Este vorba despre un senzor care citește amprenta utilizatorului, atunci când este plasat direct sub un ecran OLED. Senzorul Clear ID FS9500 funcționează numai cu afișaje de tip OLED și odată activat acesta utilieaza ecranul pentru a ilumina amprenta, după care procesează fasciulele de lumină. Poate fi plasat sub un strat de componente de până la 1,5 mm grosime (de exemplu: folia de protecție + gorilla glass + ecranul OLED în sine).

Producătorul senzorului, Synaptics, promite aceeași securitate oferită de senzorul actual de scanare amprentă FS9100, montat pe numeroase flagship-uri inclusiv pe Samsung Galaxy S8 sau S8+ dar și o durabilitate mult mai mare, de vreme ce va fi sigilat între placa de bază a smarphone-ului și ecranul OLED, fiind ferit astfel de umezeală și praf.

Synaptics a anunțat că noul senzor de scanare amprentă, Clear ID FS9500, a trecut în producție în masă și este special conceput pentru telefoanele inteligente, iar primul device care va avea această nouă tehnologie încorporată va fi dezvăluit la CES 2018, în mai puțin de o lună. Deși cei mai mulți se așteptau să îl vadă integrat în noul Samsung Galaxy S9, cum acesta nu va fi prezent la CES 2018, mai mult că sigur cei de la Vivo vor surprinde prin dezvăluirea unui smartphone ce folosește senzorul Clear ID FS9500.

Lasă un comentariu