Samsung Exynos 9810, chipset-ul următoarei generații de flagship-uri !

CES 2018 Innovation Awards, a adus în acest an pentru Samsung nu mai puțin de 36 de premii dedicate device-urilor sale, unul dintre acestea fiind acordat următoarei generații de chipset Exynos și anume Exynos 9810, pe care Samsung îl va folosi la echiparea flagshipuri-lor de top ce vor fi lansate în 2018 (este deja o certitudine că pe lângă Snapdragon 845, Exynos 9810 va fi folosit pe Galaxy S9).

Nu se cunosc încă prea multe detalii legate de acest nou chipset, dar din cele câteva informații, Exynos 9810 va folosi nuclee ARM personalizate, de a treia generație, construite pe procese de 10 nm, de generația a doua. GPU-ul a fost deasemeni upgradat și probabil va include nuclee Mali-G72, de vreme ce Samsung a folosit Mali G71 pentru generația precedentă de chipset-uri Exynos 8895 (utilizate în momentul de față pe Samsung Galaxy S8 și Samsung Galaxy S9).

Pentru o performanță sporită, Exynos 9810 va folosi modemul de ultima generație Samsung, de 1,2 Gbps (Cat 18 6CA). Totodată Samsung ne-a făcut cunoștință și cu senzorul ISOCELL Slim 2X7, un senzor de 24 MP, cu dimensiunea pixelilor de 0.9µm și pixeli binari, care oferă o performanță îmbunătățită în condiții de luminozitate scăzută. Totuși, mai multe detalii legate de acest nou chipset vor fi anunțate în Februrie, la Congresul Mondial de Telefonie Mobilă (Mobile World Congress), când Samsung va lansa probabil și noul Galaxy S9.

Lasă un comentariu