Cum sa dai un aspect profesional, calitate DSLR, pozelor facute cu telefonul, doar printr-un click?

Smartphone-urile de top lansate in ultima vreme pe piata, gen Huawei Mate 10, Mate 10 Pro, Google Pixel 2, Pixel 2 XL, s.a.m.d se bazeaza pe un hardware dedicat, de retea neuronala, capabila sa dea pozelor in mod automat un aspect profesional, de DSLR. Dar cum ar fi daca ati putea beneficia de aceasta tehnologie, fara a fi nevoit sa cumparati unul dintre aceste noi device-uri?

Oamenii de stiinta au dezvoltat un sistem de retea neuronala, accesibila publicului larg, care sa ofere fotografiilor dumneavoastra un aspect profesional, de calitate DSLR. Acestia au inceput prin crearea unui sistem de invatare automat, care folosete fotografii ale aceleiasi scene facute atat cu un telefon dar si cu un aparat profesional de tip DSLR. Astfel, calitatea fotografiei facuta cu smartphone-ul este imbunatatita, deoarece reteaua neuronala are nevoie doar de doua seturi de imagini realizate de diferite camere, pentru a intelege cum sa aplice calitatea superioara a imaginii de la una la cealalta.

Incarcand o fotografie realizata cu telefonul, puteti sa va asteptati la un rezultat comparabil sau apropiat de calitatea uneia realizate cu un DSLR. Puteti incerca acest lucru, facand un simplu click pe Phancer.com . Veti vedea ca, rezultatele nu sunt intotdeauna cele asteptate, uneori pierzandu-se cate putin din detalii, dar cu toate acestea veti obtine fotografii mai vibrante si cu nuante mai vii, fata de cele initiale. Este un tool foarte folositor pentru utilizatorii de telefoane low-end, ale caror camere sunt de o calitate mai slaba, iar pe viitor cercetatorii spera sa invete reteaua neuronala sa corecteze chiar si conditiile de fotografiere. De exemplu, in cazul unei fotografii realizate intr-o zi mohorata, Inteligenta Artificiala, ar putea sa o corecteze si sa para ca si cand ar fi fost facuta intr-o zi luminoasa, cu soare.

Putem spune ca o astfel de tehnologie, incorporata in soft-urile si deviceuri-le viitoare, ar putea ajuta smartphoneuri-le mid-range si low-end, astfel in cat sa nu mai existe o discrepanta atat de mare, din punct de vedere al fotografiei, intre acestea si telefoanele de tip high-end.

LASĂ UN COMENTARIU